• 1403/12/19 - 13:41
  • - تعداد بازدید: 24
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Z1D
خبرگزاری فارس - خبرگزاری سلامت (طبنا)

بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانه های بر خط- 19 اسفند

خبرگزاری فارس

پاندمی بعدی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی است

دانشیار فارماکولوژی دانشکده داروسازی زنجان با اشاره به اهمیت مصرف صحیح آنتی‌بیوتیک‌ها، هشدار داد که پاندمی بعدی می‌تواند ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی باشد.

مریم نوبرانی، داروساز و متخصص فارماکولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به اهمیت مصرف صحیح آنتی‌بیوتیک‌ها، هشدار داد که پاندمی بعدی می‌تواند ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی باشد.دانشیار فارماکولوژی دانشکده داروسازی زنجان با تأکید بر ضرورت آمادگی و اقدام از هم‌اکنون، گفت: ما ناچاریم از الان آمادگی داشته باشیم، زمینه‌ها را بسازیم و تا می‌توانیم همگام با دنیا این مقاومت را به تأخیر بیندازیم چرا که از لحاظ اخلاقی مسئولیت داریم که آنتی‌بیوتیک‌ها را برای نسل‌های بعدی‌مان حفظ کنیم. وی با اشاره به هزینه‌های سنگین درمان پاتوژن‌های مقاوم، افزود: هزینه درمان پاتوژن‌های مقاوم به‌مراتب سنگین‌تر از درمان پاتوژن‌های غیرمقاوم است و گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی هزینه بسیار زیادی به جامعه و نظام سلامت وارد می‌کند.نوبرانی با بیان اینکه هفته آخر آبان‌ماه، هفته جهانی اطلاع‌رسانی در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها است، به تلاش‌های دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این زمینه اشاره کرد و گفت: سالیانه اطلاعاتی به بیمارستان‌ها برده می‌شود و نظرات متخصصین مربوطه برای ارتقای عملکرد در سال بعد دریافت می‌شود که امیدواریم ارائه آمار مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها محدود به بیمارستان نباشد و با دسترسی به داده‌های مصرف در بخش سرپایی و سطح شهر، این اطلاعات را در آن بخش هم بتوانیم جلو ببریم.دانشیار فارماکولوژی دانشکده داروسازی زنجان افزایش ایمنی داروها، کاهش خطرات ناشی از مصرف داروها و ارتقای سلامت عمومی را از اهداف این تلاش‌ها برشمرد و بر ضرورت آموزش عامه مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها تأکید کرد.

وی برگزاری نشست‌های بین دانشمندان، متخصصان سلامت و اهل رسانه را راهکاری برای ایجاد فرهنگ صحیح مصرف داروها در کشور دانست.

19 اسفند 1403

شناسه خبر : ۴۴۲۶۵

https://farsnews.ir/S_mohammdi/1741505486112213000/

 

خبرگزاری سلامت (طبنا)

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

ورود خیرین به حوزه پیشگیری، راهی برای افزایش سواد سلامت جامعه 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تأکید بر ضرورت حضور خیرین در حوزه پیشگیری، فعالیت‌های آنان را عامل اصلی ارتقای سواد سلامت جامعه دانست و خواستار بهره‌برداری صحیح از این فرصت ارزشمند شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان، محمدرضا صائینی روز یکشنبه(۱۹ اسفند ماه) در مراسم گرامیداشت تقدیر از خیرین حوزه سلامت، گروه‌های جهادی و مؤسسات خیریه برتر در رتبه‌بندی سال ۱۴۰۲، با اشاره به نیمه ماه مبارک رمضان و تقارن آن با میلاد امام حسن مجتبی (ع) این ایام را فرصتی برای قدردانی از زحمات و همیاری‌های خیرین حوزه سلامت دانست.  

وی با بیان اینکه استان زنجان با نام "بهشت خیرین" شناخته می‌شود و امروز در جمع افرادی هستیم که نام "خیر" برازنده آنان است، افزود: این مراسم، نقطه‌ای برای تقدیر از خیرینی است که نقش مهمی در بهبود سطح سلامت و پیشرفت زیرساخت‌های بهداشتی استان ایفا کرده‌اند و فعالیت‌هایشان، الگویی برای دیگر مناطق کشور محسوب می‌شود و افتخاری بزرگ که به همراه دارد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: این خیرین با فعالیت‌های ارزنده خود آثاری ماندگار در حوزه‌هایی همچون ، سرطان،دیالیز، پیوند اعضا و سایر  خدمات درمانی برای بیماران رقم زده‌اند.  

صائینی با تأکید بر اهمیت حضور خیرین در حوزه سلامت و بهداشت، این فرصت را طلایی دانست و بر لزوم هدایت صحیح و استفاده بهینه از ظرفیت‌های آنان تأکید کرد

وی تصریح کرد: چنانچه این ظرفیت به‌درستی هدایت نشود، ممکن است فرصت‌های ارزشمند از دست برود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در ادامه به اقدامات انجام‌شده در زمینه پیشگیری و سلامت در استان اشاره کرد و اظهار داشت: این اقدامات، هرچند مطلوب، نیازمند تقویت و تلاش‌های مستمر است

صائینی با بیان اینکه  پیشگیری  مقدم بر درمان است، افزود: ورود خیرین به این حوزه عاملی مؤثر در افزایش سطح سواد سلامت جامعه است.

 

19 اسفند 1403

کد خبر: 225978

 

https://www.tebna.ir/news/225978/

خبرگزاری ایسنا

دندان‌های شیری را دست کم نگیرید

دندان‌های شیری را دست کم نگیرید

ایسنا/زنجان رئیس گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر اهمیت مراقبت از دندان‌های شیری، گفت: اهمیت دندان‌های شیری اگر بیشتر از دندان‌های دائمی نباشد، کمتر هم نیست.

علی‌حسین کبودوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: دندان‌های شیری، هم یک نقشه‌ راه برای دندان‌های دائمی هستند و هم در رشد فک تاثیر بسزایی دارند. خصوصا دندان‌های آسیای شیری که باید در حدود ۱۲ سالگی بیفتند؛ اگر در سنین پایین‌تر، پوسیده و کشیده شوند، دندان دائمی پشت آن‌ها فضای کافی برای رشد پیدا نمی‌کند و به فک نیز اجازه رشد کافی نمی‌دهد و زیبایی چهره را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه دهان اولین عضو دستگاه گوارش است و از همین رو دندان‌ها نقش اساسی در سلامتی انسان دارند، افزود: دوره‌های دندانی در طول زندگی انسان به ۳ دسته تقسیم می‌شوند که شامل دوره دندان‌های شیری، دوره دندان‌های مخلوط (شیری و دائمی) و دوره دندان‌های دائمی است.

این دندانپزشک با اشاره به اینکه دوره دندان‌های شیری از ۶ ماهگی شروع می‌شود و تا ۲ یا ۲.۵ سالگی ادامه پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در پایان این دوره باید ۲۰ دندان شیری در دهان وجود داشته باشد. بعد از آن، دوره مخلوط شروع می‌شود که طی آن، دندان‌های شیری و دائمی توأمان در دهان وجود دارند و تا حدود ۱۲ یا ۱۳ سالگی ادامه دارد و پس از آن، دوره دندان‌های دائمی آغاز می‌شود.

او با تاکید بر اینکه والدین باید کشیدن نخ دندان و مسواک زدن را از سنین پایین به کودکان بیاموزند، اظهار کرد: از همان وقتی که دندان‌های شیری در فک پایین شروع به رشد می‌کند، والدین وظیفه دارند با پنبه آغشته به آب‌نمک آن‌ها را پاک کنند و بعد به مرور زمان نخ دندان کشیدن، مسواک زدن و مراقبت از دنداها را به کودک آموزش دهند.

رئیس گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در همه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی در حین کنترل نوزاد، به مادران، مسواک انگشتی تحویل داده می‌شود، افزود: والدین موظفند از طریق مسواک انگشتی، لثه کودک را به آرامی ماساژ دهند تا درد ناشی از رشد دندان که با علائمی چون تب، قرمزی لثه، افزایش بزاق و گریه و ناراحتی کودک همراه است، تسکین پیدا کند. همچنین از این وسیله برای مسواک زدن به کودک هم استفاده می‌شود.

کبودوند با اشاره به اینکه دندان‌های دائمی بزرگ‌تر و زردتر از دندان‌های شیری هستند، خاطرنشان کرد: اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، بعد از خوردن غذا و خصوصا مواد قندی، لایه‌ای میکروبی در سطح دندان‌ها تشکیل می‌شود که تبدیل به اسید شده و باعث پوسیدگی می‌شود که علائم آن شامل تغییر رنگ مینای دندان به قهوه‌ای و سیاه، سوراخ شدن دندان، بوی بد دهان و حساس شدن دندان نسبت به سردی و گرمی است.

19 اسفند 1403

کد خبر 1403121913147:

https://www.isna.ir/news/1403121913147/

 

  • گروه خبری : رسانه های بر خط 1403
  • کد خبر : 1312
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید